Marsha Broeke | CrossFit Coolhaven

Marsha Broeke

CONTACT TRAINER

Hoi, ik ben Marsha en jullie yoga docent bij CrossFit Coolhaven.

Ashtanga yoga is een dynamische yoga stijl. Het is een vaste serie lichaamshoudingen die in de zelfde volgorde terugkomen in de les.

De focus op de Ujjayi breath (ademhaling )zorgt dat je meer naar binnen gaat met je aandacht, dit maakt het een hele bewuste manier van bewegen die je zeker als crossfitter goed tijdens je workout kan gebruiken. Omdat je je in-en uitademing gebruikt om van je ene in de andere houding te komen adem je diep in richting je middenrif, wat je longcapaciteit aanzienlijk vergroot.

Ook de (Dristi) focus punt, helpt je beter te focussen tijdens je houdingen en zorgt voor een betere balans.

Wat betreft het fysieke aspect: de Ashtanga yoga zorgt voor een betere rotatie in de heupen en de schouders. Een goede flexibiliteit in de heupen en schouders is nodig voor veel basis oefeningen binnen de Crossfit, denk maar eens aan de Overhead Squat, Pistol Squat en handstand, een verbeterde mobiliteit geeft een verbredende range of motion.

And last but not least, het innerlijke aspect: innerlijke balans , rust in je hoofd, ontstressend en werkt de Ashtanga yoga zeer ontgiftend. Ik adviseer dan ook veel water te drinken 2 u voor en vlak na de les, Ashtanga yoga verdrijft gifstoffen uit het lichaam maar dat kan alleen als er genoeg vocht is om uit te zweten en bovendien kan uitdroging stijfheid van de spieren veroorzaken.

Hoop je snel te zien op de mat 🙂

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!